måndag 17 augusti 2015

Årets första must

Igår styrde lillebror och jag kosan mot Ekerö och Rosenhill med ca 50kg av våra sommaräpplen, uteslutande Transparente Blanche. Det var lite i tidigaste laget, en del frukt var något omogen fortfarande, men de mognar så otroligt fort nu så om en vecka hade det mesta varit mjöligt och därmed för sent att musta.

Sommarfrukten har vi inte mustat tidigare utan den äts mest och vi gör lite mos/kakor/torkar osv men det förslår ingenting, det trädet ger nog åtminstone 200kg frukt i år... Så i år provar vi lite sommarmust också. 

Jag valde pastöriserad must denna gång, på bag in box. Mycket dyrare men praktiskt och då kan vi förvara den i rumstemperatur och istället frysa den must vi gör senare i höst (frysen blir snabbt full av mos och must på vinterfrukten sen, trots att vi har en hel stor extra). Perfekt gå-borts-present också!

24liter fick vi med oss hem denna gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar