onsdag 7 maj 2014

Chiquitas första föl <3

Oj oj oj vad längesen jag skrev nu. Så många tankar och uppslag till inlägg men så lite tid och ork. Påsk, fölning, 60-årskalas, 90-årskalas + 4 födelsedagsfester till, andra fester, förkylning, egen födelsedag, trädgårdsjobb, hemmafix, massa jobb, fixa monter och stå på företagsmässa - ja ni vet hur livet kan rusa på ibland. April är "Silly Season" hos oss. Det var faktiskt lite för mycket i år. Till slut har det inte blivit några inlägg här, alls, istället. Inte mycket att orda om.

Men nu är det mest intensiva över (förutom den efterhängsna eländes förkylningen...) så jag tänkte hämta ikapp en liten del av sista tiden här hos oss, jag gillar ju ändå att underhålla här. Mycket får läggas till handlingarna utan dokumentation dock, särskilt allt som rör tankeverksamhet och funderingar, men så är ju livet i stort!

En av de i särklass största händelserna under den månad som gått sen sist är att Chiquita har nedkommit med sitt första föl. En jättefin hingstunge e. Hector som kom på långfredagen. Tyvärr ville hon inte riktigt ta sig an sin son till en början, något som är ganska vanligt bland förstagångsston, men med lite hjälp på vägen så löste sig allt inom de första 14h och nu har hon växt in i sin nya roll.

Planen för henne är nu att betäckas om på 30-dygnsbrunsten (vilket är det vanliga förfarandet) och sedan följer jag upp hennes skada till hösten för att se hur framtiden skall te sig för henne.

Vilken hingst som skall få äran i år står ännu skrivet i stjärnorna, men jag har många potentiella kandidater på listan - en bra start i alla fall! ;-)

Några bilder på underverket några h gammal - vi köpte hans mormorsmor 1994, vilket 20-årsjubileum med en så fin liten (stor) kille! <3Med sin vackra mor <3


Hästlivet när det är som bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar