onsdag 7 maj 2014

Rensa rensa, plantera plantera

Jag gillar verkligen att rensa och fixa i trädgården - det är bra kontemplation. Dock är det svårt med tiden, minst sagt, så vi håller den så lättskött det går. Mycket täckbark blir det...

I helgen var det hög tid att börja gräva fram de perenna kryddorna, jordgubbarna och smultronen bland alla miljoner ogräsplantor som spridit sig som en löpeld i odlingsbäddarna jag byggde förra året. Än är det inte klart, men det är i alla fall på G.

Jag kompletterade kryddsamlingen när jag och store sonen handlade lite annat på växtaffären i fredags (läs mer täckbark, bland annat ;-) ) men de får bo kvar inne på köksbänken någon v till nu när det blivit så kyligt igen.

Vi handlade även mer perenner till kojhörnet, och hämtade ut en stor Bärhäggmispel jag fick i födelsedagspresent - en present jag är väldigt glad för!! Bären blir nästan som amerikanska blåbär - stora och söta och är perfekta i fil eller smoothie tex. Och det blir så många! Vi har en vanlig häggmispel sen förr och även de bären är ätbara men Bärhäggmispeln slår betydligt högre. Innan vi kan gräva ner den måste vi dock flytta runt lite annat för att bereda den en bra plats - det får bli helgens projekt...

Igår var jag med LC-tjejerna på en plantskola som jag inte varit i på en massa år och nästan "glömt bort". Så himla mysig med så mycket vackert!! Det ska bli mitt nya växtköparställe. Och ägg med för den delen. De säljer egna från deras frigående utehöns.
Kunde såklart inte hålla mig från att handla så jag kom därifrån med allsköns blandning av Dahlia, Koriander, Stäppsalvia och annat. Så nu blir det till att plantera mera... Det tar aldrig slut ;-)

---

Kryddlandet redo för årets tillskott, som ännu bor på köksbänken i väntan på lite mer värme...


I smultronlandet finns en del kvar att göra, om man säger så...


...fortsättning följer, kan man säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar