tisdag 30 december 2014

12 veckor

Senaste 7 veckorna har försvunnit i en orgie av renovering (som tur är inte av oss utan av inhyrda hantverkare!) och alla beslut därtill, skadad häst och en massa annat.

Jag har försökt fokusera på min rehab även om det har stundtals inte varit helt lätt. Jag har hela tiden blivit stadigt bättre, tills nu på slutet när ena hästen skadades svårt och julledigheten sedemera blev ett faktum för hela familjen, då jag helt enkelt omedvetet ansett mig friskare än jag uppenbarligen är, och gjort alldeles för mycket. Nu har de gamla nervproblemen i höger ben kommit tillbaka som ett allt annat än önskat brev på posten, så nu blir det till att backa igen. Min fantastiske läkare ordinerar att töja, töja och åter töja sätesmuskulaturen då det förmodligen är korthet i den som får nerven att tro att den är i kläm igen trots att den med säkerhet går fritt nu efter operationen. Så nu är det vila och töja som gäller fram till jobbstart.

Jag är heltidsjukskriven fram till imorgon, och därefter på halvtid under januari till att börja med. Jag kommer att börja den 8:e och skall sedan jobba varannan dag, enligt rekommendation av min läkare.

Min sjukskrivning förlängdes i slutet av november till att även inbegripa december på heltid då vänster ben inte läkt enligt plan och saknade en hel del styrka och rörlighet. Jag var upp till Spine Center och träffade deras sjukgymnast igen, och fick en rad bra övningar för att hjälpa till på traven. Det i kombination med att på läkarens inrådan återgå till smärtstillande inför viss typ av träning för att försöka få rätsida på den smärtblockad min kropp skapat i vänsterbenet.

Idag är det 12 veckor sen operationen. Kort tid i vårdsammanhang, rätt lång tid för en otålig patient (även om jag verkligen inte förväntat mig att vara bra vid det här laget, inte alls!). Ser jag tillbaka vad som hänt sen jag skrev sist, när blott 5 veckor gått, så är det ändå en milsvid skillnad. "Bara" att fortsätta töja, träna och ha tålamod, alltså... ;-)

Ärret idag - det tar sig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar