tisdag 12 januari 2016

Härliga Vemdalen

I helgen som var så packade vi in familjen i bilen och for till Vemdalen för några dagars skidåkning och fjälliv. Vi vidgar våra vyer för potentiellt eget fjällboende och Vemdalen var näst på tur.

Vi har båda varit där ett par gånger förut, men det var flera år sedan sist.

Längre att åka än Sälen, men vackra vidder och fjäll, långa backar och mer bykänsla.

Vi bodde i skalet och åkte mest där men var även ner till Björnrike två halvdagar för åkning. Det var väldigt lite folk både i Skalet och i Björnrike så det var inga liftköer någonstans och flera backar hade vi helt för oss själva! Lovely!
 

Min mamma och hennes sambo hängde med upp - supermysigt! Vi hade härliga dagar, både vuxna och barn. Det enda mindre härliga var kylan som pendlade mellan -21 och -29 för att sedan avsluta med -15 men då med ymnigt snöfall och snålblåst.

Dock kunde vi konstatera att det gick mycket bättre än förväntat med kylan, inte minst för barnen som inte gnällde ett skvatt. Store sonen (nu 6,5år) åker nu de flesta typer av backar och älskar det. Börjar våga att åka först i blå backar (åker annars efter oss) och gör det jättebra. 


Ruskväder men glad ändå :-)

Även lille sonen (snart 4år) går det bra för. Han fick börja lära sig att åka knapplift själv (vilket gick galant i den lättaste - längre än så hann vi inte denna gång) och fick premiäråka sittlift. Rena karusellen för en 3,5-åring :-) Vi har honom i sele ännu sålänge (särskilt i annat än barnbackar) och så lär det bli ett tag till,  men han börjar kunna svänga själv i enklare banor i barnbackarna och tycker det är skoj på alla sätt. Kul!! Det bådar gott inför ev. egen stuga!

Det som dock inte var alldeles behagligt i kylan var längdåkningen så det blev blott 1,5mil totalt. Hade hoppats på betydligt mer inför kommande helgs skidläger och senare HalvVasan, men inte mycket att göra åt. Nästa gång vi åker till Vemdalen skall jag komma ihåg pannlampan, för Skalets elljusspår (2,5km) lämnar en del övrigt att önska...

Tack alla inblandade för en fantastisk weekend! <3 
Nu väntar (förutom längdlägret) den traditionella tjejhelgen i Sälen och lite senare en vecka i Stöten med familjen och vänner. Så har snön äntligen kommit här hemma. Härliga vinter!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar