måndag 11 januari 2016

Vardagsvåfflor

Recept som är både glutenfria och mjölkfria och samtidigt goda är inte alldeles lätt att hitta.

Långt borta är den tid då jag improviserade våffelrecept och pannkaksrecept på de mjölsorter som fanns i skåpet och alla blev åtminstone "ok" i smak - när de skall vara både helt spannmålsfria OCH helt mejerifria (och helst även vara hyfsat näringsrika) så är "ok" plötsligt ytterst svårt att få till...

Idag hade jag lovat barnen våffla och jag lyckades hitta detta recept som verkade lovande;

2 dl mandelmjöl 
2 dl krämig kokosmjölk (tex Garant)
4 ägg 
2 tsk bakpulver 
0,5 msk fiberhusk 
1 krm salt 
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt 

Och det var bra!

Hämtat från den bra bloggen 56kilo ( http://56kilo.se/vafflor-gluten-och-laktosfria-lchf-paleo/ ) . Vi har ett teflonjärn och våfflorna släppte fint utan någon form av fett till skillnad från förra försöket (annat recept)

Barnen åt glatt, bästa betyget! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar