söndag 29 juni 2014

Vackra ting

Jag försöker stanna upp en stund i nuet när jag ser vackra ting. Inte alltid lika lätt gjort som det är sagt, men jag har lovat mig själv att försöka och jag njuter av det. Det finns så mycket som är vackert i livet som är värt extra uppmärksamhet! Just nu fascineras och njuter jag av blommor. Dessa magiska ting! Färg, form och struktur i en fulländad estetisk komposition. Design när den är som bäst!

I vår egen trädgård blommar just nu pionerna för fullt. De sjunger lite på sista versen för i år men jag hoppas vi får njuta av dem någon vecka till ännu. Dessutom flyttade jag en sort i höstas och den har ännu inte kommit i full blom så även om den är liten så är den naggande god och kvar att njuta av.

Våra vita pioner är doftpioner och luktar helt magiskt, som liljekonvaljer. Liljekonvaljer var min mormors favoritblomma så igår plockade jag en bukett pioner till hennes grav, och till farfar i minneslunden på samma kyrkogård. Den ligger bara några hundra meter hemifrån, och det känns så bra.

Några av de vita fick också komma in hemma.

 
Lik väl som några av de lila. De är som bollar! Alldeles klotrunda när de är i full blom!


Rosenknoppspelargonerna är också i blom. De är ju också alldeles ljuvliga!


Och fläderblommor, dessa otroligt vackra små ting! Så perfekta i sin form. 


<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar