tisdag 23 juli 2013

Projekt komposten

Vi rev vår kompost strax efter att vi flyttade in eftersom den var genomrutten. Sen dess så har högen som blev kvar expanderat åt alla håll och ledder så i lördags gjorde vi slag i saken och påbörjade projektet ny kompost. 

Eftersom våra projekt av vana alltid expanderar medan vi håller på, det är någon slags naturlag (...), så utvecklades projektet till att även innefatta 3 nya odlingsbäddar att fylla med jorden som var kvar istället för att köra iväg den (även om det blivit några lass till Återbruket också). De två pallkragar vi hade revs för att ge plats åt de nya bäddarna.

Så, för att göra projektet ännu lite lättare (hm), så passade vi på att lägga markduk och grusa av hela ytan också ;-)

Så senaste dagarna har således spenderats i byggvaruaffären, i bergtäckten och på Återbruket. Samt med sticksågen och skruvdragaren, förstås.

Det har gått smidigare än förväntat faktiskt och igår kväll blev det klart! (om än så sent att det var för mörkt för att fota ;-) )

Vi känner oss jättenöjda :-)

Nu iväg med sista lasset för den här gången till Återbruket!

Kvar är att kapa stolparna i odlingsbäddarna och så gräs i framkanten - sen är det helt klart!



Kompost på G;


Allt på plats!






1 kommentar:

  1. Jag har varit inne på att bygga "nåt" till Ruben nästa år, han planterar och grejar så mycket här hos oss.. Era bäddar bler ju superfina, tack för tipset;)!!

    SvaraRadera