onsdag 13 augusti 2014

Skördetid

Vår trädgård är i sitt esse. Jag älskar vår trädgård.

Hallonen börjar sjunga på sista versen. De räcker fortfarande till lite mellanmål men det börjar bli knappt. I år har skörden totalt sett blivit mindre än tidigare år (runt 13 liter i år gissar jag, mot 18 förra året), massor av kart har torkat bort i hettan. Men det gör inget, känslan av att kunna mumsa så mycket hallon vi vill har funnits där ändå! Och lusten att plocka mattas också av något vartefter säsongen fortskrider ;-)


Jordgubbar och smultron finns något enstaka kvar, och bärhäggmispelns bär är slut, likaså vinbären - där tog jag de sista igår.

Istället väller krusbärsbusken över åt alla håll, där premiärkokade jag kräm häromdagen. Gott!


Av de amerikanska blåbären kan man nu plocka några per dag, och björnbären mognar på i en himla fart. Där blir skörden jättestor i år! De allra första;


Om värmen fortsätter lite till så hinner nog en del av den enorma mängden vindruvor våra plantor bär gå fram. Ska se till att ta kort snart, det är något särskilt i år. Igår beskar jag bort massor av skott så att druvorna skulle få mer ljus. Får se om det är en framgångsrik strategi.

Tomater har vi nu skördat de första och äppelträden fullkomligt dignar av all frukt. Det är myyyycket äpplen i år... Mycket mos och must får det bli! Och hästgodis...

Härligt!

Gårdagens frukost - turkisk yoghurt med bär från trädgården, livskvalité <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar