måndag 16 februari 2015

200 pass, en träningsutmaning

Jag behöver utmaningar och mål. Då fungerar jag bäst. 

Uppnåeliga och realistiska mål, men med ett visst mått av pushning.

Jag har sen operationen funderat över träningsmål för året, men inte riktigt landat då jag har svårt att förutse vad som kommer att fungera distansmässigt osv.

Så efter Sälen föll det plötsligt på plats - jag skulle naturligtvis släppa alla mål gällande tider, distanser, lopp eller dylikt och fokusera på antalet pass istället. Min kropp behöver kvantitet i fråga om antal träningstillfällen just nu för att hålla i längden, och jag behöver även fokusera på att inte öka distanserna för snabbt.

Jag fick med mig min goda vän S som också tände till på idén så nu kör vi! 200 pass tills vi åker till Sälen igen om ett år är det som gäller! Valfri träningsform.

Så har jag även satt individuella delmål, för att så småningom kunna löpträna igen. När jag cyklat 25 pass så får jag jogga 2,5km. Sedan får jag öka efter ytterligare 25 cykelpass (och samma mängd "löpning") till 5km. Efter ytterligare 50 pass cykel och liknande mängd löpning så skall jag vara uppe på milen igen om allt fungerat som jag hoppats. Detta ligger alltså låååångt fram, men så får det vara. Det kommer att bli seeeegt och drygt att harva 50pass cykel OCH 50 pass löpning mellan 5km och 1mil, men nu ska jag bygga långsiktigt och kroppen skall hänga med. Så det så *säger åt mig själv*.

Så där. Nu har jag skrivit ner det! Därmed blir det svårare att fuska.

Full fart mot året då jag skall ta mig tillbaka fysiskt! <3

2 kommentarer:

  1. Det låter otroligt vettigt! Det här fixar du!

    SvaraRadera
  2. Tack!! Ja, jag hoppas innerligt att detta blir ett bra upplägg! (Så får jag fokusera stenhårt på tålamooooood och bara vara innerligt lycklig över att det går framåt! :-)

    SvaraRadera