torsdag 21 november 2013

Hummersafari

I helgen som var så hade maken och jag en sen länge inplanerad resa till Smögen med goda vänner. Den kunde inte ha kommit lägligare efter en period med mycket jobb, VAB och annat, förutom att kära mormor är inne i livets slutskede. Trots det kunde min underbara mor med sambo passa barnen som planerat med avlösning av svärföräldrarna för tid med mormor. Vi övervägde att stanna hemma men mormor hade fortfarande lite krafter kvar och vi var bara borta över en natt. 

Tusen tack alla inblandade för att ni gjorde det möjligt för oss att komma iväg <3

Lunch på Smögenbryggan, Hummersafari, 5-rätters hummersupé, SPA och mycket trevligt umgänge - ett späckat men ändå avkopplande 1,5 dygn. Det är första gången vi reste bort ihop sen Lillebror föddes, utan barnen.

Ett frieri hanns även med!! <3 J friade till B när vi kom ner, så det fanns extra anledning att fira under middagen :-)

Inga humrar fick vi upp i tinorna då det nästan blåste storm, en sekundmeter under bara, och det gillar inte humrarna. De kan tydligen ligga helt still upp till 3 månader utan mat om inte förhållandena är tillräckligt bra.

Vi fick desto mer krabbor av olika slag, sjöstjärnor och snäckor. Lika spännande tyckte vi! Vi hade en kunnig och trevlig fiskare med som glatt svarade på alla våra frågor.

Picknick ingick, som fick bli i ett magasin istället för på en fin ö pga blåsten, och sedan en närstudie av hummer inne i fiskeföretagets sjöbod. 

En toppentur!





Middagen var av toppkvalitet med bland annat en av de bästa torskrätter jag ätit som huvudrätt, halstrad torsk med en potatispuré med hummer i.

Söndagen bjöd på strålande sol och klarblå himmel så vi tog en promenad runt ön istället för mera bad. Så vackert att man nästan blev mållös mellanåt.




Det kändes extra fint att få sitta en stund högt uppe på en klippa på en bänk och titta ut över havet och tänka på mormor. Hon kommer att fattas oss så ofantligt mycket...En liten kvinna med så stort hjärta och stor klokskap.

På hemresan gjorde vi sen stopp i Lidköping för lunch. En trevlig stad som vi definitivt skall titta närmare på en annan gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar