torsdag 24 oktober 2013

Mina nya (o)vänner

Nytt besök hos sjukgymnasten med den eländiga vaden idag igen.

Ingen munter tillställning, precis som misstänkt.

Dunderkuren med Naproxen hjälpte inte alls, och smärtan kvarstår. Jag har känningar konstant men det gör inte direkt ont "rakt upp och ned", däremot så snart jag belastar minsta lilla (läs går till tåget, till/från tunnelbanan eller bara kör bil) så ökar det direkt. I förrgår var jag tvungen att jogga ett par hundra meter för att hinna med tåget hem, och det sotar jag fortfarande för. Jag blev verkligen ledsen efter det, för jag var rejält halt, det gjorde ONT och det känns så evinnerligt långt borta att kunna löpträna igen.

Sjukgymnasten jobbar nu enligt tesen stressfraktur trots allt, då symtomen nu tyder på det när den akuta inflammationen börjar lägga sig. Jag har fortfarande inte fått svar på remissen till ortopeden, men dock blir behandlingen inget annorlunda direkt med en diagnos så vitt jag förstår.

Fortsättningen nu hänger på när jag får min tid hos ortopeden. Tar det lång tid (3 månader är tydligen inte ovanligt) så blir det till att boka tid hos en privat idrottsläkare i Stockholm. 3 månader känns som alldeles för lång tid att vänta, jag behöver hjälp med fortsättningen tidigare än så. Det har snart gått 2 månader redan, nästan helt utan framsteg...

Jag skall även leta efter en sjukgymnast som är specialiserad på idrottskador efter rekommendation av den sjukgymnast jag går hos nu då denne känner sig för outbildad inom just idrottskador för att kunna hjälpa mig fullt ut. Det känns respektfullt och förtroendeingivande! Synd bara då jag verkligen trivs med denne f.ö.

Jag fick i alla fall med mig ett gäng nya övningar, och så fick jag med mig dessa...;


INTE roligt och jag tror kanske inte de kommer bli särskilt mycket använda då det är så SVÅRT att gå med dem på ett bra sätt, men som jag sa till sjukgymnasten - vetskapen att jag BORDE använda dem, kommer att göra att jag fokuserar ännu mer på att gå lugnt och långsamt :-)

Så har jag beställt ett sådant här - Aquajogger - för löpträning i vatten vilket skall vara den mest skonsamma rehabträningen vid bla stressfraktur, och som dessutom stärker kroppen på precis rätt sätt inför den dagen jag är smärtfri och kan springa på mark igen. Tydligen är det en väldigt nyttig typ av löpträning även som frisk. Jag är laddad!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar