lördag 6 april 2013

Gogglesbehov

Kom in för en stund sen efter att ha ägnat en stund åt att beskära ett av våra äppelträd. Jag håller på med det högsta trädet just nu och stegen är inte jättehög, så jag får ofta såga lite lätt uppåt = mycket sågspån i ögonen. Kanske att jag skulle ta på goggles imorgon?

Maken har också beskurit träd idag. Det lägsta ;-) Men så är det han som får böja sig mest under det vid gräsklippning också, lång som han är, så det var bäst att han fick ägna sig åt det trädet och därmed minimera risken att bli ledbruten i sommar ;-)

Tyvärr är samtliga av våra träd (4st stora äppelträd) ganska rejält sjuka, så vi får se hur många år till de hänger med.

De var väldigt oklippta när vi flyttade hit för 1,5 år sedan, så vi har inte vågat ta för mycket på dem så att vi stressar dem Till att bli ännu sjukare. Samtidigt så är behovet stort av att kapa dem rejält så de har en chans att bli av med sina mest sjuka grenar. Moment 22.

Jaja, den här våren har vi valt att försöka "finklippa" de två som klipptes mest och bäst förra våren, och grovklippa de andra två. Får se hur långt vi orkar, men nu när det finns betydligt fler ljusa h på kvällarna än för bara några v sen så orkar vi förhoppningsvis lite mer.

Jag är verkligen otroligt glad över ljuset - nu är säsongen med kvällspyssel i trädgården inledd - underbart!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar