fredag 9 augusti 2013

Senaste löppassen

Nu var det några pass sen jag skrev om löpningen igen. Pass 19 var från landet och hem, 7km. Det var 25grader varmt och vindstilla, mitt på eftermiddagen, så jag kände mig nöjd när klockan stannade på en relativt bra tid för att vara jag :-)

Pass 20 blev dagen efter, i lördags, och firades med att fixa till problem med ena knäet :-( Suck! Jag sprang Upplandsleden från vanliga spåret och ut till landet, totalt 7,25 km blev det och efter 5km på slingrig och stenig skogsstig så började jag känna i vänster knä att det var något fel. Då hade jag inte långt kvar innan jag var ute ur skogen så jag sprang på men tog det ännu lite lugnare än innan och sedan var det asfalt/grus resten av vägen ut till landet.

Jag har normalt sett lite problem med höger knä, det har jag haft sen tonåren och efter röntgen efter en hästspark för ett gäng år sedan nu, så vet jag att det finns "något" där i. Så länge jag inte har mer problem än vad jag har så låter man det vara tills vidare och nu var det länge sedan jag hade några problem alls med det mer än att det "känns" då och då :) Men nu är det alltså vänster som krånglar istället.
Sen jag började springa nu så har jag inte känt något alls i knäna, och har varit glad för det, men tydligen blev två dagar i rad med skogslöpning den andra dagen för mycket :( Skrutt.

Nåja. Jag har tagit det lugnt sedan i lördags och försökt minimera antalet gånger upp och ner för trapporna hemma osv och behandlat med antiinflammatorisk salva - det kändes lika bra att göra det på en gång och det har sakta blivit bättre. Igår torsdag så skulle det löpargäng en kompis dragit igång och där jag är med springa sitt första pass ihop i elljusspåret, så jag kände att jag ville vara med och testa knäet lite lätt och se om det blev sämre med lite lätt löpning eller om det skulle hålla sig i schack.

De andra sprang intervaller, så jag joggade bara igång lite med dem och sedan försökte jag välja så plana delar som möjligt för att fresta på minsta möjliga, och det kändes helt ok under omständigheterna så jag fortsatte.
Jag sprang med knäskydd på båda knäna, hittills har jag inte behövt ha dem alls vid löpning, och jösses vad mycket jobbigare det var - kändes direkt i baksida lår/rumpan, och svårare att hålla tempo (även om det inte var syftet igår) - nyttigt! Blev ca 6km totalt, varav 5km på 29minuter som var det pass jag skulle göra för dagen enligt det träningsprogram som jag och maken börjat försöka följa. Det kändes lagom en dag som denna!

Nu känns det i knäet att jag varit ute, men det är inte direkt sämre så idag blir det vila så får vi se om det är läge för programmets andra pass imorgon eller inte. Även det är relativt lätt så det är möjligt att jag provar. 26:e augusti så är det dags för blodomloppet ihop med tjejerna i juntan (tillika stor del av löpargruppen), och det har varit planerat sen länge, så jag vill så himla gärna vara med!

1 kommentar:

  1. Jag hoppas verkligen att du kommer med, att knät håller. Ta det försiktigt.

    SvaraRadera